Restauranter - Tavernaer

Vi anbefaler følgende gode spisesteder, hvor vi og vore gæster har haft gode (mad-)oplevelser. Der er naturligvis mange andre muligheder.

Når det gælder vin, kan man prøve husets tøndevin (købes i ½ liter eller hel-liter, og fåes i både rød, hvid og rosé). Den er billig og er for det meste en udmærket bordvin. Vil man købe vin på flaske og prøve de græske druer, så gå efter Agiorgitiko i rødvin og Moschofilero, Malagousia eller Assyrtiko i hvidvin - rigtig gode druer, som kun dyrkes i Grækenland.

De hydriotiske restauranter serverer det ægte græske bondekøkken, og de fleste steder er selv pomfritterne hjemmelavede. Hydra har et fint kulinarisk niveau, og variationen er noget større end på charterturist-destinationer. Det skyldes især, at der altid har været og stadig er en stor andel af græske turister (ca. 50%). De fleste restauranter er græske, men også 2-3 gode italienske restauranter.   

Fisk fåes på flere restauranter, grillede hele fisk, fiskesuppe, friske blæksprutter, små sardin-type fisk, som steges hele og kan spises som pomfrittes.

Hydra har iøvrigt et livligt bar-liv omkring havnen. Tro ikke, at her er søvndyssende kedeligt, hvis du er på udkig efter en aften i byen. Her er en del barer, de fleste græske barer, nogle få "amerikanske" (f.eks. legendariske Pirate Bar i hjørnet af havnen) og en enkelt salsa-bar "Amalour". De har åbent og gang i den til 5-tiden om morgenen om sommeren.

1. Douskos Taverna: - ligger på Douskos Torvet, een af øens ældste tavernaer siden 1825 og med et af øens ældste oliventræer som vartegn. Douskos er en større taverna, populær både blandt turister og lokale, sikker kvalitet i køkkenet, stort udvalg, og ofte med levende musik om aftenen om sommeren. Selve torvet er et fantastisk idyllisk sted, og børnene kan lege frit.

2. Kodylenia i Kaminia - det bedste køkken i Kaminia, gå-turen værd, og med en af de bedste udsigter. Det synes også den amerikanske avis USA TODAY, som valgte Kodylenia som en af de 10 bedste "coastal spots" i Europa. Magi ved solnedgang i Leonard Cohens Kaminia.

3. To Kremidi: betyder "løg". En lille fast food taverna, som serverer hurtigt og lækkert græsk-tyrkisk køkken og ikke mindst "souvlaki me pita", som er en fyldt pita med kødstrimler af kylling eller svinekød, salat og tzatziki. Græsk fastfood når det er bedst og børnene elsker det. Der er flere souvlaki-steder på Hydra, vi har blot nævnt een her. Børnevenligt, især hvis man kommer tidligt. Senere på aftenen er der meget optaget. Fra havnen ligger det i den første gade, ca. 30 m oppe på et hjørne.

4. Café Isalos: fortovscafé på havnen, hvor bådene kommer ind. Kaffe (god cappucino og cafe latte), desserter, pizza, også ud-af-huset pizza, hamburgers. Vi har "loyalty cards" i huset, som giver rabat på morgenmad, double-up på drinks mv. 

5. Veranda Restaurant: italiensk-græsk køkken, stemningsfuld restaurant med fantastisk udsigt. Ligger i højre side af havnen. Gå 30 m op ad den sidste gade, drej til højre op ad trapperne til Hydra Hotel. Veranda Restaurant ligger halvvejs oppe ad de næsten 100 trappetrin op til Hydra Hotel. Vil man prøve noget andet end græsk køkken, så er Veranda et dejligt sted, dog ikke så egnet til mindre børn pga. de mange trapper og manglende udenoms-plads. 

6. Lazarus' Taverna: ligger i Mandraki-bugten lige før Mira Mare stranden. Går man ud af Hydra's havn, til højre forbi museet, kanonerne og statuen af Kaptajn Miaoulis, og fortsætter ca. 2 km, så kommer man til Mandraki Bugten. En lille bugt med en lille strand, hvor man i gamle dage byggede skibe. Lazarus' Taverna ligger 15 meter fra vandet, og beliggenheden er det bedste - maden er "gennemsnitlig". Total fred og idyl, gåturen værd, eller til sen frokost efter strandturen.  

7. Paradosiako: ligger lige overfor To Chremidi, i den første gade. En lille, hyggelig og meget traditionel græsk "mezedes" taverna, dvs. her får man små græske delikatesser. Bestil en 5-6 forskellige retter og del dem. Venlig betjening og rimelige priser. Ofte travlt om aftenen efter kl. 20. Ægte græsk og er man til græske specialiteter, så prøv denne. 

8. Psaropoula: Taverna i 3 generationer, fra 2014 flyttet til hjørnet af havnen, på første sal ovenover bageriet. Gedigen taverna mad, hvor "mor" står i køkkenet. Fantastisk udsigt over havnen og byen fra tavernaen. Populær blandt de lokale. Godt, græsk taverna-køkken med frisklavet mad hver dag. Også en del fisk.

9. Hydronetta Bar: ligger ved Spiliá-klipperne. Gå igennem Sunset Restaurant, så ligger Hydronetta Bar næsten på en klippe-afsats. Fantastisk til en drink ved solnedgang, udsigten er enestående. Ikke egnet til mindre børn.

Christina's Taverna, officielt navn "Gitoniko", er desværre lukket, men genåbner i 2019 med nye ejere og nyt navn.  Tavernaen "To Steki" genåbner med nye ejere i 2019. 

 

Blæksprutte

moderne græsk køkken

Græsk bondesalat - choriátikí - er et "must"

Bar med hav-udsigt

Udsigten fra Hydronetta Bar ved solnedgang - fantastisk - men ikke velegnet til små børn.

Douskos Taverna Drinks ved havnen efter strandturen græsk salat tzatziki mm