Restauranter - Tavernaer

Vi anbefaler følgende gode spisesteder, hvor vi og vore gæster har haft gode (mad-)oplevelser. Der er naturligvis mange andre muligheder.

Når det gælder vin, kan man prøve husets tøndevin (købes i ½ liter eller hel-liter, og fåes i både rød, hvid og rosé). Den er billig og er for det meste en udmærket bordvin. Vil man købe vin på flaske og prøve de græske druer, så gå efter Agiorgitiko i rødvin og Moschofilero, Malagousia eller Assyrtiko i hvidvin - rigtig gode druer, som kun dyrkes i Grækenland.

De hydriotiske restauranter er en blanding af traditionelle tavernaer, der serverer det ægte græske bondekøkken, hvor selv pomfritterne er hjemmelavede; lidt finere restauranter, der blander italiensk-græsk eller moderne græsk køkken og så en række havnecaféer, der har pasta, pizza, burger, salater mv. på menuen. Hydra har et fint kulinarisk niveau, og variationen er noget større end på charterturist-destinationer. Det skyldes især, at der altid har været og stadig er en stor andel af græske turister (ca.50%).  Fisk fåes på flere restauranter, grillede hele fisk, fiskesuppe, friske blæksprutter, små sardin-type fisk, som steges hele og kan spises som pomfrittes.

Hydra har iøvrigt et livligt bar-liv omkring havnen. Tro ikke, at her er søvndyssende kedeligt, hvis du er på udkig efter en aften i byen. Her er en del barer, de fleste græske barer, nogle få "amerikanske" (f.eks. legendariske Pirate Bar i hjørnet af havnen) og en enkelt salsa-bar "Amalour". De har åbent og gang i den til 5-tiden om morgenen om sommeren.

1. Douskos Taverna: - ligger på Douskos Torvet, een af øens ældste tavernaer siden 1825 og med et af øens ældste oliventræer som vartegn. Douskos er en større taverna, populær både blandt turister og lokale, sikker kvalitet i køkkenet, stort udvalg, og ofte med levende musik om aftenen om sommeren. Selve torvet er et fantastisk idyllisk sted, og børnene kan lege frit.

2. Kodylenia i Kaminia - et af de bedste køkkener på Hydra, gå-turen til Kaminia værd, og med en af de bedste udsigter. Servicen lever ikke helt op til det kulinariske niveau, men det kræver blot lidt tålmodighed. Den amerikanske avis USA TODAY valgte Kodylenia som en af de 10 bedste "coastal spots" i Europa. Magi ved solnedgang i Leonard Cohens Kaminia.

3. To Kremidi: betyder "løg". En lille fast food taverna, som serverer hurtigt og lækkert græsk-tyrkisk køkken og ikke mindst "souvlaki me pita", som er en fyldt pita med kødstrimler af kylling eller svinekød, salat og tzatziki. Græsk fastfood når det er bedst og børnene elsker det. Der er flere souvlaki-steder på Hydra, vi har blot nævnt een her. Børnevenligt, især hvis man kommer tidligt. Senere på aftenen er der meget optaget. Fra havnen ligger det i den første gade, ca. 30 m oppe på et hjørne.

4. Café Isalos: fortovscafé på havnen, hvor bådene kommer ind. Kaffe (god cappucino og cafe latte), desserter, pizza, også ud-af-huset pizza, hamburgers. Vi må være ærlige og sige, at Isalos også er en af de dyreste blandt caféerne, så man kan også prøve andre havnecaféer. 

5. Veranda Restaurant: italiensk-græsk køkken, stemningsfuld restaurant med fantastisk udsigt. Ligger i højre side af havnen. Gå 30 m op ad den sidste gade, drej til højre op ad trapperne til Hydra Hotel. Veranda Restaurant ligger halvvejs oppe ad de næsten 100 trappetrin op til Hydra Hotel. Vil man prøve noget andet end græsk køkken, så er Veranda et dejligt sted, dog ikke så egnet til mindre børn pga. de mange trapper og manglende udenomsplads. 

7. Paradosiako: ligger lige overfor To Chremidi, i den første gade. En lille, hyggelig og meget traditionel græsk "mezè"- taverna, dvs. her får man små græske delikatesser. Bestil en 5-6 forskellige retter og del dem. Venlig betjening. Ofte travlt om aftenen efter kl. 20. Ægte græsk og er man til græske specialiteter, så prøv denne. 

8. Annitta's Taverna: gå op ad den sidste gade efter klokketårnet, forbi supermarkedet og øens lille hospital, så finder du en skøn taverna med borde ved siden af en lille citronlund. Her står Anna (Annitta) i køkkenet, og der serveres et fint udvalg af det græske bondekøkken og grillet kød. Dejligt sted med rigtig god mad. God plads til mindre børn.

9. Hydronetta Bar: ligger ved Spiliá-klipperne. Gå igennem Sunset Restaurant, så ligger Hydronetta Bar næsten på en klippe-afsats. Fantastisk til en drink ved solnedgang, udsigten er enestående. Ikke egnet til mindre børn.

Christina's Taverna, officielt navn "Gitoniko", er desværre lukket.  

 

Blæksprutte

moderne græsk køkken

Græsk bondesalat - choriátikí - er et "must"

Bar med hav-udsigt

Udsigten fra Hydronetta Bar ved solnedgang - fantastisk - men ikke velegnet til små børn.

Douskos Taverna Drinks ved havnen efter strandturen græsk salat tzatziki mm