Hydra's strande - små strande med klart badevand

Hydra's strande er små og idylliske og flere ligger typisk ved fiskerlejer med en taverna tæt på. Nogle steder kan man nyde frokosten 10 meter fra vandkanten på tavernaen. Strandene er med mørkt sand og/eller små sten. Det er en god idé at bruge sandaler eller badesko, hvis man ikke kan gå på stenene.

Afstanden fra VillaHydra varierer, men huset ligger op mod bjergene i udkanten af byen, og derfor ikke lige ved vandkanten. Fra havnen er nærmeste badested 5 minutters gang.

Der er 6-7 "beboede" strande og derudover flere øde strande, som man kan sejle ud til og tilbringe en rolig og uspoleret dag på - eventuelt vandre ud eller hjem. Man kan ogs bede bådtaxaen komme og hente familien igen sidst på dagen. Leje af solsenge koster typisk 3 euro. Dog er stranden på Miramare "opgraderet" og tager 25 euro pr. solseng !

Der sejler små fiskerbåde ud til de fleste strande, om sommeren ca. hver ½ time. De medtager gerne klapvogne osv. Flere af strandene har liggestole, parasoller, taverna eller beach bar. Det koster dog penge at benytte disse. I august måned og i weekender i juli kan der være en del mennesker, men ellers er strandene rolige og ikke overfyldte.

En populær og utrolig dejlig oplevelse er sejlturen rundt om øen. Der er 2-3 stop undervejs og mad kan tilkøbes. Fine fortællinger om øen undervejs !

 

Spiliá - 5 minutter udenfor byen

Spiliá er en samling klippefremspring, som ligger umiddelbart efter byen, når man går venstre ud af havnen, lige nedenunder Sunset Restaurant. Her er dejligt at tage solbad og har man større børn, som kan lide at springe/hoppe i vandet, er der masser af sjov. Ikke velegnet til mindre børn. 5 minutters gang fra havnen.

Avlaki - solbadning, bølger og snorkling

Avlaki er ligeledes klipper og en lille strand med småsten, som ligger lidt længere henne end Spiliá, midt imellem Hydra og Kaminia. Der er stejle trapper ned til Avlaki. Her er dejligt badevand, og er man til bølger så er der en del her. Snorkling er godt her, fordi bjerget fortsætter med at skråne "under vandet" og der er mange fisk. Ikke så velegnet til helt små børn. 10 minutters gang fra havnen.

Kaminia Beach

En hyggelig strand lige efter fiskerlejet Kaminia, som de senere år er blevet opgraderet, så man nu kan leje strandstole og parasol. Man kan dog også sagtens bade uden. Det er en strand med små-sten, så badesko kan være nødvendigt. Ca 15 minutters gang fra Hydra by. Tavernaer i Kaminia, fiskerlejet.(Til dem, som er fans af Leonard Cohen, så ejer han et hus i Kaminia, det ligger oppe bagved, mellem Hydra og Kaminia).

Vlichos Beach

Stranden i Vlichos ligger ligeledes ved et fiskerleje, hvor der er 2 tavernaer, i sæsonen er de godt besøgt til frokost. Vlichos har liggestole og parasoller, meget rent badevand og bølger. Det tager ca. 40 minutter at gå dertil/fra på en smuk kystrute. Det er pragtfuldt at gå derud og varm og svedig kaste sig i det dejlige vand! Der sejler både ca. hver ½ time. Vlichos er ro og idyl. Hvis man synes, at tempoet i Hydra by er langsomt, så prøv Kaminia eller Vlichos, her er det endnu langsommere. 

Plakes

Plakes er en strand, der ligger ca. 10 minutter efter Vlichos. Dejlig lang strand med parasoller og liggestole. Her er for nylig etableret hotel med restaurant, se mere på www.fourseasonshydra.com. Bådene til Vlichos sejler som regel også til Plakes, men spørg. Liggestolene er fra 2019 blevet lidt pebrede - 10 euro for 2 stk og parasol. 

Agios Nikolaos og Bisti Beach

Disse to strande ligger langt væk fra hovedbyen og man bør sejle med båd. De findes helt ude ved den sydlige ende af øen. Turen varer ca. 45 minutter og en af bådene har glas-bund, så turen i sig selv er en oplevelse ikke mindst for børnene. Bisti Beach (returbillet koster 12 euro for voksne, halv pris for børn) ligger afsides og naturskønt lige ved en stor pinje-skov. Her er skønt badevand, god snorkling for børnene, og en lille beach bar. Børnene kan godt lide at gå på opdagelse i pinjeskoven.

Agios Nikolaos (returbillet koster 15 euro for voksne, halv pris for børn) ligger længst væk, men er een af de allerbedste strande på Hydra, og afgjort turen værd. Det klareste og lækreste badevand, og stranden har meget små sten som er nemme at gå i. Man kan leje kano og der er en lille bar med drikkevarer. Medbring evt. vand, brød og frugt. På disse strande er man rigtig "væk fra verden", de er ikke overrendte og de er afgjort prisen værd og hele dagen kan nydes ved stranden/i naturen.

Mandraki stranden

Mandraki stranden ligger umiddelbart før Miramare, det er en meget lille strand, meget brugt af de lokale. I gamle dage byggede man skibe her. I dag er der en lille kirke og Lazarus' taverna. Strand med småsten. Dejligt rent badevand og god til snorkling. Ungerne kan godt lide at springe i vandet fra den lille mole.

Miramare Beach i Mandraki bugten

Miramare Beach ligger efter Mandraki stranden, ca. 2 km til fods. Her er nyrenoveret hotel, beach bar og restaurant, 2 strande med liggestole og parasoller. Nyrenoveret betyder desværre også høje priser - de tager 10 euro for en (luksus) liggestol, dvs. med håndklæde og 1 flaske vand. Der sejler både til Miramare i sæsonen. 

Stranden - Bisti Beach - ved Hydra's sydspids - lækkert badevand og pinjeskov Stranden i Kaminia. Ca. 15 minutters gang fra Hydra by. Taverna med havudsigt i det lille fiskerleje nærved. Stranden i Vlichos Liggestole og skygge

Dette er IKKE en pool ! Men havet på Agios Nikolaos stranden på Hydra's sydspids.

Muligt at leje kano - timevis af sjov for hele familien !

Bisti Beach, omgivet af pinje-skov. Fantastisk snorkeldykning.

Plakes Beach. Rigtig god restaurant. Lige efter Vlichos.