Transport fra Danmark til Grækenland

Hydra har ingen lufthavn, så derfor flyver man til Athens lufthavn, som ligger i Sparta, ca. 45 min. fra Athen og havnebyen Piræus.

Fra Piræus sejler man med båd til Hydra, sejltiden er ca. 1½ time med flyvebåd (hydrofoil), dog tager det ca. 2 timer, hvis båden lægger til Poros på vejen til Hydra. Almindelig færge til Hydra findes ikke længere. Se priser og sejltider på www.hellenicseaways.com.  eller http://alphalines.gr/en. Bemærk, at de ikke altid er ude i god tid med sejltiderne, men man kan være sikker på, at der er minimum 2-3 daglige afgange.

Det er også muligt at leje bil i lufthavnen og køre til Ermioni eller Metochi (ca. 20 min. efter Ermioni) på Peloponnes, her kan man parkere bilen og der går en lille færge til Hydra ca. hver anden time med 25 min. sejltid. Pris 7.50 euro for voksne fra Metochi og 10 euro fra Ermioni til Hydra. Skøn sejltur. På den måde ser man f.eks. Korinther-kanalen og kan vælge at kombinere ferien med sightseeing på Peloponnes.

Der er flere muligheder for flybilletter:

- fra Kastrup med SAS, Lufthansa (mellemlanding), Austrian Airlines (via Wien) og Norwegian. Græske Aegaen Airlines har direkte flyvninger mellem København og Athen, se www.aegaenair.com .

- fra Billund med Lufthansa (via Frankfurt eller München) eller KLM via Amsterdam

- fra Aalborg med SAS via København, med KLM via Amsterdam.

- fra Hamburg f.ex. med Aegaen Airlines (direkte til Athen).

søgemaskiner fx https://www.momondo.dk/flybilletter/athen

Ang. rejseforsikring til Grækenland, så kig på denne side, som giver et godt overblik:

https://www.rejseforsikringsguiden.dk/rejseforsikring-graekenland/

Afrejse og dagsture

Ved hjemrejse er det ikke nødvendigt at rejse til Athen dagen i forvejen, idet den første båd sejler ved 7-tiden om morgenen, og man derfor kan nå fly med afgang fra ved 11-tiden, idet man ankommer til Piræus ved 9-tiden. Fra havnen er der kun 5 minutters gang til busstoppestedet for X96 ekspres-bussen til lufthavnen. Spørg evt. om vej.

Vil man gerne overnatte i Athen, er der henvisninger til lavpris-hoteller i Athen nedenfor.

Alternativt kan man blot tage en dagstur til Athen (første båd fra Hydra, sidste båd fra Piræus), hvilket koster ca. det samme som en overnatning. Det er ligeledes muligt at tage på dagstur til Poros og Spetses med flyvebådene.

I sommerperioden er der på visse dage andre både til fastlandet Peloponnes. Se www.hydralines.gr, som sejler til Metochi, den lille havn på Peloponnes, som ligger i korteste afstand til Hydra. Der er også kommet daglige både til Ermioni, en dejlig landsby ved kysten på Peloponnes med sandstrande udenfor byen. 

Transport fra Piræus (Athen) til Hydra

Fra Athens lufthavn går turen til Piræus. Man kan tage taxi - pris ca. 50-60 euro og varighed ca. 45 minutter. (Ankommer man efter kl. 24, stiger taxi-priserne dog væsentligt). Der er en udmærket busforbindelse i dagtimerne, ekspresbus nr. X96, som kører fra lufthavnen ca. hver 20.minut og har stoppested ved havnen i Piræus, ca. 200 meter fra flyvebådenes billetkontor. Busbillet koster ca. 6 euro pr. voksen, børn over 5 år halv pris og børn under 5 år er gratis.

Fra 2023 er der ny metro-linje fra lufthavnen til stoppestedet Dimotiko Theatron i Piræus. Derfra er der ca. 10-15 min. gang til bådene. Hurtigere end bussen.

Fra Piræus sejler der flyvebåde til Hydra. Der er to selskaber - Hellenic Seaways (www.hellenicseaways.gr)  og Alpha Lines (https://alphalines.gr/en/​) sejler i sommerperioden, samlet ca. 4 gange dagligt Sejlplanen kan dog variere fra dag til dag, så check den endelig, ligesom det også er muligt at reservere og købe billetter på forhånd. Særligt ved ankomst på en fredag, anbefales det at reservere på forhånd. Sejltiden er ca. 1 time og 45 min., dvs. at hvis man lander i Athen senest ved 16-tiden, så kan man nå ud til Hydra samme dag. 

Prisen er 40,00 euro pr. voksen. Børn under 5 år sejler gratis, og børn 5-10 år får 50% rabat (med forbehold, da det kan variere). 

Er man på bil-rundtur er det muligt at sejle til Hydra fra Peloponnes fra fiskerlejet Metochi (eller Metoxi), tæt på Ermioni. Sejlturen tager kun 25 min. og afgår hver anden time. Afstanden fra Athen til Metochi er ca. 3 timers (kørsel) via Korintherkanalen. Vil man udenom Athen og hellere kombinere Hydra med at se Peloponnes, så er det oplagt at leje bil i lufthavnen. Der er masser at se på Peloponnes - Korintherkanalen, Epidaurus-teatret, vinområdet Nemea, den gamle kongeborg Mykene, osv. 

Overnatning i Athen

Det er muligt at søge på www.hotels.gr. Nedenstående lavpris-hoteller ligger i Piræus. Metro-stationen i Piræus er i gå-afstand fra havnen og man er i Athens centrum på ½ time. Metro fungerer udmærket.

Hoteller:

Hotel Anemoni, Evripidou 65, 185 32 Piræus. Tel. +30-21 0413  0091. Pris ca. 40-50 euro for dobbeltværelse. Ligger i gå-afstand til flyvebådene og tæt på stoppested til X96, lufthavnsbussen. Pænt og rent. Vores foretrukne. 

Hotel Ideal, 142 Notara Str., 18536 Athens. Tel. +30-210-429450. Pris: ca. 5-600 kr for dobbeltværelse med bad og morgenmad. Ny-renoveret hotel med aircondition, det ligger i en stille sidegade.

Hotel Faros 2, Kolokotroni 117, Piræus. Tel. +30-210-4282800. Email: faros1@otenet.gr. Se www.faros-hotel.gr. Pris: ca. 55 euro for dobbeltværelse. Ca. 10-15 minutters gang fra havnen i Piræus. Bemærk, at der findes to Hotel Faros. Hotel Faros "1" ligger på 140 Notara Str., lige ved siden af Hotel Ideal. Telefon og email for booking er dog det samme.

BILLIG FERIEBOLIG I GRÆKENLAND - BO I EGEN VILLA

Sådan finder du VillaHydra på Hydra

Når du stiger af båden står du i det venstre hjørne af Hydra's hestesko-formede havn. For at komme op til VillaHydra, som ligger i udkanten af byen op mod bjergene, går du mod midten af havnen. Drej til venstre ad gaden, som ligger lige før "Big Ben" - kirketårnet. Gaden er smal, hvor den møder havnen, men bliver bredere længere oppe. Følg gaden op - ca. 10-15 minutters gang - indtil den deler sig i et "Y". Her går du til venstre ca. yderligere 200 m, hvorefter vejen deler sig igen. Nu kan du se VillaHydra på din venstre side. Drej til venstre, op ad trapperne, ca. 100 m. Adressen er Agia Fotini, som betyder "sankt Fotini". Husnumre og gadenavne bruges ikke så meget på Hydra. Spørger man lokale om vej, skal man sige Agia Fotini og Ioannis Roussis eller Manolis Roussis.

ALTERNATIVT - kan man følge skiltene til "Zourva Lighthouse and Monastery", idet vejen dertil fører forbi VillaHydra.

Transport på bilfri ø

BOOK ET MULDYR !

Har man meget bagage, kan det være en god idé at praje en muldyr-driver på havnen eller bedre - forbestil igennem os. Prisen er 20 euro pr. muldyr (hvilket er normalpris) og et muldyr kan bære 3 kufferter/store tasker. To muldyr koster 30 euro. Der er brostensbelagte gader på Hydra, så det er ikke altid nemt at trille kufferten.

"Muldyr-taxa" Nektarios kan hyres forud ved at kontakte os. Vi har brug for afgangs- og ankomsttidspunkt, så vil han vente ved kajen, når man ankommer. Nektarios er vores ven og kender vejen til huset.  "Muldyr-taxa" kan gå i forvejen, og I kan vælge at blive på havnen og købe ind eller spise. Vær ikke bekymret, bagagen kommer sikkert til VillaHydra.

Fra gåtur hjem fra stranden i Vlichos - den skønneste udsigt, her Nikolas Ingen charterturisme på Hydra. Ingen charterbus - kun muldyr ! Muldyrdriver Christos kan læsse både børn og bagage !